Elämän autuus Myllykolussa kesällä 2015

lähettänyt F.E. Sillanpäänseura 13.10.2015 klo 9.54   [ 13.10.2015 klo 9.55 päivitetty ]
F. E. Sillanpään suvensuloinen esikoisromaani Elämä ja aurinko herätti ilmestyessään 1916 kohua ja suurta ihastusta. Sitä pidettiin uskaliaan eroottisena ja samalla uuden kertomatyylin läpäisemänä taidonnäytteenä. 

Miltä romaanin henkilöt näyttävät nykypäivän kovassa maailmassa? Kuinka Elias nyt viettäisi nuoren miehen vapaata kesäänsä? Kuinka hänen kaksi rakastettuaan, Lyyli ja Olga, nyt ottaisivat hänet vastaan? 

Näihin kysymyksiin pyrkii vastaamaan Panu Rajalan kirjoittama kesäinen komedia, joka raisusti vetäisee Sillanpään sankarihahmot keskelle meidän kuohuvaa elämäämme. Kuinka sukupuoliroolit ja käytöstavat ovat muuttuneet? Mikä nuoressa rakkaudessa kuitenkin on kestävää ja ajatonta? 

 Näytelmä haluaa vastata samalla eräisiin ikuisiin kysymyksiin – tai ainakin herätellä niitä: milloin ihminen pystyy todella nauttimaan viettämistään hetkistä? Millaista on elämän autuus? Minne kätkeytyy se onni, jota me kaikki tavoittelemme. 

 Myllykolun luonnonnäyttämö tarjoutuu sellaisenaan tämän suomalaisen ”kesäyön unelman” tapahtumapaikaksi. Suven elementtejä ovat luonnollisesti lempi, sauna ja juhannus – sekä ihmeitä tekevät yrtit ja taiat. Ristiriitoja puhkeaa, mutta eheyttääkö yhteinen suuri olevaisuus menneisyyden ja nykyisyyden kuilut? 

Riemukkaasta menosta vastaavat F. E. Sillanpään Seuran harrastajanäyttelijät, tanssijat, laulajat ja 

ihmeidentekijät.


Kuvat Viljan media-aitta, Vilja Pylsy. Logo Anna-Kaisa Anttila