Tiedotteet‎ > ‎

Sirpa Eskelä-Haapanen on nimetty "Ihmiselon ihanuus ja kurjuus" -näytelmän tuottajaksi

lähettänyt Pertti Haavisto 27.12.2012 klo 22.49   [ 27.12.2012 klo 22.50 päivitetty ]
Sirpa Eskelä-Haapanen on nimetty F. E. Sillanpään romaaniin pohjautuvan "Ihmiselon ihanuus ja kurjuus" -näytelmän tuottajaksi. Näytelmän toteuttaa ensi kesänä Myllykolussa F. E. Sillanpään seura ry. 

Sirpa Eskelä-Haapanen on 51-vuotias hämeenkyröläinen kasvatustieteiden tohtori, joka on tavalla tai toisella ollut mukana paikkakuntamme teatterielämässä yli kymmenen vuoden ajan. Eskelä-Haapanen on nähty lukuisissa rooleissa niin Myllykolun kesäteatterissa kuin myös talvinäyttämöllä. Hän on ollut lisäksi mukana tuotantotehtävissä, markkinoinnissa, kuiskaajana, talkoojoukoissa ja on lisäksi aktiivinen teatterissa kävijä. Myös Eskelä-Haapasen lapset ovat olleet teatterimme toiminnoissa ja näin tapahtuu jälleen tulevana kesänä. 

Sirpa Eskelä-Haapanen itse kertoo seuraavaa: 

Ihmiselon ihanuus ja kurjuus -näytelmä on eittämättä juhlavuoden päätapahtuma. On hienoa olla vastaamassa näytelmän onnistumisesta! Sillä nyt jo olen onnistumisesta aivan varma!

Panu Rajalan sovittama näytelmä taipuu taitavissa käsissä: Marko Saarion ohjaus tulee olemaan oivaltavan omintakeinen, Roope Mäenpään musiikki on korkeatasoinen ja Myllykolun maisemaan käsikirjoitusta kunnioittaen hyvin istuva. Olemme onnistuneet saamaan puvustukseen paljon hyviä näytelmätoteutuksia puvustaneen Marja Kolan. Keittiön emännöinnistä vastaa puolestaan Liisa Kivimäki, jota voidaan syystäkin pitää kahvion sieluna. Noin Seitsemän veljestä ovat mukana lavastuksessa. Koko näytelmäkautemme on lupautunut kuvaamaan Mikko Niemi. Tulemme saamaan positiivista julkisuutta mm. valokuvanäyttelyn avulla. 

Mitä näytelmä olisi ilman sen näyttelijöitä?  Heidän nimiään ei vielä julkaista, mutta tuttuja harrastajia niin läheltä kuin kauempaakin ja uusia kykyjä useampia. 

Mutta. Työsarkaa riittää, vapaaehtoisia tarvitaan. 

Osuuteni juhlavuodessa ei rajoitu Ihmiselon ihanuus ja kurjuus -näytelmän tuottamiseen, vaan intressini ovat myös Sillanpään tekstien tulkinnassa. Yhteisartikkeli Panu Rajalan kanssa Sillanpään kasvatusnäkemyksestä on työn alla. Pureudumme esimerkiksi ajankohtaiseen syrjäytymisen ja lasten pahoinvoinnin teemaan.  Artikkelimme julkaistaan kasvatusalan korkeatasoisessa julkaisussa alkukeväästä.

Toivotan sydämestäni kaikki tervetulleeksi mukaan tekemään unohtumatonta juhla- ja näytelmäkesää!  
sirpa.eskela-haapanen-ät-jyu.fi  
gsm: 040 592 9565 
Comments