Tiedotteet‎ > ‎

Osmo Rauhalasta juhlavuoden suojelija

lähettänyt Tuntematon käyttäjä 17.2.2013 klo 23.46   [ 17.2.2013 klo 23.48 päivitetty ]
Taiteilija, maanviljelijä Osmo Rauhala pitää F. E. Sillanpään juhlavuotta tärkeänä asiana Pirkanmaalle ja varsinkin Hämeenkyrön kunnan imagolle. Rauhala haluaa, että suomalaiset ottaisivat oppia Ruotsista, jossa on ymmärretty omien vahvuuksien ja kulttuurin brändäys vientituotteiden ympärille.

Osmo Rauhala toimii F. E. Sillanpään 125 -juhlavuoden suojelijana.
- Osmo Rauhalalla ja F. E. Sillanpäällä on yhteys maalaisväestön ja luonnon puolestapuhujana. Kummallakin omalla tavallaan, omana aikakautenaan, juhlavuosihankkeen projektipäällikkö Vilja Pylsy kertoo.

Osmo Rauhala pitää F. E. Sillanpää 125 -juhlavuotta tärkeänä kotiseudun kulttuurin esillenostajana.
- Jotta pystymme säilyttämään hyvinvointivaltiomme, tuotteemme ja palvelumme pitää suunnitella ja jalostaa todella pitkälle. Luovan alan ammateissa on tulevaisuus, Rauhala kertoo.

Rauhala toivoo, että Suomi ottaisi mallia naapurimaasta Ruotsista, jossa on oivallettu maan brändäys.
- Ruotsalaiset ovat osanneet rakentaa vientituotteensa Nobel-brändin ympärille jo pitkään. Nobel luo mielikuvan viisaasta kansakunnasta ja sitä kautta tuotteiden ostajakin profiloituu fiksuksi ihmiseksi. Siksi amerikkalainen professori valitsee Volvon ja Ikeassa myydään lapsille luomuruokaa, Rauhala perustelee.

Osmo Rauhalan mukaan F. E. Sillanpää 125 -juhlavuosihanke vahvistaa ja luo Pirkanmaalle, mutta erityisesti Hämeenkyrölle hyvää imagoa. Hänen mielestä F. E. Sillanpään kotikunnalla Hämeenkyröllä on hyvät mahdollisuudet pärjätä tulevaisuudessa, mikäli se ymmärtää panostaa luonnonläheisyyteen ja kulttuuriin. 
- Imagoa luodessa on tärkeää edetä olemassa olevilla vahvuuksilla. Hämeenkyrössä se on kauniit maisemat ja sen kuvaajana tunnettu Nobel-kirjailija F. E. Sillanpää. Esimerkiksi Aleksis Kiven kulttuuria vaalivassa Tuusulassa on hyödytty hyvästä kulttuurimaineesta, Rauhala tietää.

Rauhala pitää maaseutua, puhdasta luontoa, ruokaa ja kulttuuria tärkeinä Suomen tulevaisuuden valttikortteina.

Juhlavuosi täynnä tapahtumia
F. E. Sillanpään juhlavuosi on täynnä monipuolisia ja korkeatasoisia kulttuuritapahtumia eri-ikäisille. Ohjelmistossa on muun muassa konsertteja, kesäteatteria, lastenfestivaali, sahdin SM-kisat, kirjallisuusseminaari - niin viihteellisiä kuin kirjallisiakin tapahtumia.

Tapahtumien lisäksi tehdään monipuolista kouluyhteistyötä. Katti Matikaisenakin tunnettu Silja Sillanpää kiertää hämeenkyröläisiä alakouluja. Kiertueella Sillanpää kertoo omasta kirjailijantyöstään sekä iso-isotaatastaan F. E. Sillanpäästä.

Loppusyksystä hämeenkyröläisissä alakouluissa nähdään Silja Sillanpää kirjoittama ja Alma Rajalan toteuttama sekä ohjaama, F. E. Sillanpäästä kertova nukketeatteriesitys.

- Haluan tuoda nukketeatteriesityksen kautta esille F. E. Sillanpään tavan puolustaa heikkoja. Sillanpää kertoi aikoinaan sellaisista tapahtumista ja ihmiskohtaloista, mitkä muuten eivät olisi saaneet näkyvyyttä, Silja Sillanpää valottaa.

Juhlavuosihankkeen vetää F. E. Sillanpään seura. Hanketta tukee Pirkanmaan Ely-keskus.


Osmo Rauhala
Comments