Tiedotteet‎ > ‎

Nobel­matka on täynnä

lähettänyt F.E. Sillanpäänseura 22.8.2014 klo 6.46   [ 22.8.2014 klo 6.50 päivitetty ]

Taata Sillanpään "Noopelin" 75-vuotisjuhlamatka 16. - 19. lokakuuta 2014 Tukholmaan ja Uppsalaan on saanut mukavasti kysyntää. F. E. Sillanpään seuran hallitus hyväksyi matkasuunnitelman lopullisesti kokouksessaan 11. kesäkuuta, ja tietoa pantiin kohta vapaasti tarjolle seuran sivuilla ja vielä heinäkuussa jäsenkirjeessä.

Kaikki 30 paikkaa täyttyivät sydänsuven aikana tuota pikaa. Lisäpaikkoja onnistuttiin saamaan vielä neljä, ja nekin menivät saman tien.

Peruutuspaikkoja on nyt (20.8.2014) odottelemassa viisi henkeä, kaksi paria ja yksi yhden hengen hytin/huoneen haluaja. Lähtöpäivään on vajaat kaksi kuukautta, ja tänä aikana voi näinkin isossa porukassa sattua vielä mitä vain. Uusille jonoon asettumista harkitseville en kuitenkaan arvaisi pettymysten välttämiseksi antaa paljonkaan toivoa!

Kaikki 34 henkeä ovat suorittaneet matkatoimisto Matkavekkalle ennakkomaksunsa. Väki on siis asialla tosissaan! Loppuerä tulee maksuun kuukautta ennen lähtöpäivää. Sen jälkeen osanottajat saavat laiva- ja lentolippunsa, ajantasaisen matkaohjelman sekä muun aineiston.

Muutamat ovat ilmoittautumisen yhteydessä valitelleet sitä, että eivät vielä ole F. E. Sillanpään seuran jäseniä. Toki tämän tyyppiset matkat ovat jäsenpalvelua, mutta tässä tapauksessa jäsenyys ei ole antanut etuoikeuksia paikkoja varattaessa. Matkojen eräs tavoite on saada uusia ihmisiä kiinnostumaan seuran toiminnasta ja ennen muuta nimikkokirjailijan Nobelin arvoisesta tuotannosta.

Matkan F. E. Sillanpään tuntijana on tri Panu Rajala. Hän kommentoi näköpiirissä olevaa matkaa sen kynnyksellä:

"Ilahdutti että Nobel-matkallemme on peräti tungosta. Kun  Sillanpään matkasi Tukholmaan joulukuussa 1939, junaan ei ollut liikaa tulijoita. Talvisodan pommitusten vuoksi juna kiersi koko Pohjanlahden ja puksutti määränpäähän melko näännyttävän matkan jälkeen. Mutta odottihan perillä valaistu ja rauhallinen kuningaskunta, notkuvat pöydät ja valokuvaajien välähdykset. Kaikkeen tähän eläydymme ja tutkimme mitä nykyisellä Tukholmalla ja Upsalallakin on meille tarjottavana. 

'Se Tukholmahan on mulle niin kuin se vanha mylly siellä myllyjoen Sillanpäässä', määritteli mestarimme kursailemattomasti. Myllyä ei enää ole, mutta onneksi on sentään Mälarin kuningatar pitänyt pintansa.  "

Jos tässä vaiheessa on jotakin kysyttävää tai kommenttien kohtaa, ne voi osoittaa allekirjoittaneelle, ari.suutarla(at)kolumbus.fi, puh. 0400871013.

Ari Suutarla, matkan johtaja