Tiedotteet‎ > ‎

Konsertti Rauhamäen salissa 25.7.klo 19

lähettänyt F.E. Sillanpäänseura 18.6.2018 klo 21.39   [ 18.6.2018 klo 21.39 päivitetty ]
By a fountain where I lay – Shakespearen ajan rakkauslauluja
Anna Villberg sopraano, Pentti Hildén renessanssiluuttu ja laulu

Liput 10€ tuntia ennen ovelta

Rauhamäen osoite: Trossitie 270-14, Hämeenkyrö

Lähteellä levätessäni; siunattu olkoon tuo päivä, kun auringon kimmellyksessä sain yksin kohdata armaani… John Dowlandin (1563-1626) laulun alku johdattaa meidät kesäisen luonnon suloiseen vehreyteen; 1500-1600 lukujen englantilaisessa laululyriikassa rakkaus esittäytyy koko laajuudessaan, auvoisasta ihastuksesta intohimon kautta eron katkeraan pettymykseen ja epätoivoon. Paimenrunoudessa kesäinen luonto tarjoaa lukemattomia vertauskuvia rakkauden tunnoille sekä maiseman missä valo ja varjot vaihtuvat.

Anna Villbergin kaunis ja ilmeikäs sopraano on kuin luotu näiden laulujen taipuisaan sävelkieleen; hänen lauluaan voi ihastella monessa eturivin lauluyhtyessä kuten Lumen Valossa ja Giardino Novossa. Hän on valmistunut Sibelius Akatemiasta ja hänen päätyönsä on klassisen laulun lehtorina Vantaan musiikkiopistossa.

Luuttu oli 1500 luvun varsinainen muotisoitin jota jokaisen arvonsa tuntevan herrasmiehen tuli osata soittaa. John Dowland oli tämän soittimen todellinen mestari ja hänen kappaleitaan löytyy jopa Pietari Brahelta säilyneestä nuottikirjasta. Hänen ainutlaatuinen luuttumusiikkinsa ja luuttulaulunsa sai alun perin kitaristiksi Sibeliuskatemiassa kouluttautuneen Pentti Hildénin antautumaan luutunsoitolle ja luuttulauluille. 

F.E. Sillanpään nuoruudenkodin Töllinmäen vieressä sijaitseva Rauhamäki on rakennettu Suomen luterilaisen evankeliumiyhdistyksen rukoushuoneeksi v. 1935. Aikojen saatossa rakennus on toiminut myös mm. kouluna. Ollessaan F.E. Sillanpään seuran omistuksessa vuosituhannen vaihteen molemmin puolin rakennuksessa järjestettiin monia kulttuuritilaisuuksia. Nykyään rakennus on yksityisomistuksessa ja sitä kunnostetaan vähitellen. Kulttuuritapahtumia on tarkoitus järjestää Rauhamäen salissa jatkossakin ja myös yhteistyötä F.E. Sillanpään seuran kanssa jatketaan. 

Konsertin tuottaa Pentti Hildén ja tilat tarjoaa Mikael Härkänen


Lisätietoja:
Mikael Härkänen
puh 040 1334 216