Tiedotteet‎ > ‎

FES 125-juhlavuosi sai hakemansa rahoituksen

lähettänyt Pertti Haavisto 2.11.2012 klo 23.48   [ 2.11.2012 klo 23.58 päivitetty ]
Pirkanmaan Ely-keskus myönsi F.E.Sillanpään seuralle  rahoitusta Nobel-kirjailija Frans Emil Sillanpään 125-vuotisjuhlavuodelle.

F.E.Sillanpään syntymän 125-juhlavuotta juhlitaan tulevana vuonna Pirkanmaalla. Erityisesti juhlavuosi tulee näkymään F.E.Sillanpään syntymäkunnassa Hämeenkyrössä. Juhlavuoden teemana on "äitiys, naiseus ja heräävä lempi". Vuonna 2013 Nobel-kirjailijaan ja hänen tuotantoonsa syvennytään uudesta näkökulmasta. 

- Tämän juhlavuoden tarkoituksena on muistuttaa suomalaisen kulttuurin kansainvälisestä tasosta ja olla innoittamassa ihmisiä laadukkaan kirjallisuuden harrastukseen,  F.E.Sillanpään seuran puheenjohtaja Jussi Niinenmaa sanoo.

Juhlavuoden hankkeen kustannusarvio vajaa 80 000 € sisältää hankkeen projektipäällikön palkan lisäksi koko hankkeen tiedotuksen ja markkinoinnin sekä tulevan syksyn pää- sekä iltajuhlan järjestämisen sekä ohjelmat. Ely-keskus myönsi kokonaisbudjettiin eu- ja valtiontukea 90 %.

Yhteisöt ja yritykset mukaan

F.E.Sillanpään seura ei halua omia Nobel-kirjailijan 125-vuotissyntymäpäivän juhlistamista. 
- Toivomme, että Pirkanmaan yhteisöt ja yritykset innostuvat järjestämään kirjailijaan ja teemaan sopivia tapahtumia. Tämän hankkeen tarkoituksena on koota tapahtumat yhteen ja tiedottaa sekä markkinoida niitä suurella volyymilla, Niinenmaa jatkaa.

Yhteistyökumppanit saavat hankkeen kautta tapahtumalleen vahvaa tiedotus- ja markkinointitukea.

Muun muassa Heiska ry ja Sahti 75 ry ovat ottaneet haasteen vastaan.

- Heiskan juhannusaaton teemana on juhannus ja Sillanpää. Heinäkuun Heinähupaa -tapahtumassa tutustutaan saunaan ja Sillanpäähän. Sahdinvalmistuksen SM-kisoissa kuullaan Panu Rajalan luento sahdista ja Sillanpäästä, Heiska ry:n yhteyshenkilö Jarmo Puntalo visioi.

Myllykolun kesäteatterissa nähdään kesällä 2013 F.E.Sillanpään romaaniin "Ihmiselon ihanuus ja kurjuus" perustuva näytelmä. Näytelmän on kirjoittanut Panu Rajala ja ohjaaja on Marko Saario.

F.E. Sillanpään syntymän 125 –vuotisjuhlavuosi näkyy ensi vuonna myös koulujen ja varhaiskasvatuksen kulttuuritarjonnassa. 
 
- Teemana on kirjallisuus ja erityisesti F.E. Sillanpään tuotanto, jota nostetaan esiin lasten ja nuorten maailmaan sopivin tavoin.  Aikuisia innostetaan tutustumaan F.E. Sillanpään tuotantoon mm. kirjastossa kuukausittain kokoontuvassa Sillanpää –lukupiirissä.  Tavoitteena on, että viimeistään tämän juhlavuoden jälkeen kyröläiset ja pirkanmaalaiset laajemminkin tuntevat F.E. Sillanpään teoksia ja niiden lumon, Hämeenkyrön kunnan kansalaisopiston rehtori Pirkko Pilvinen sanoo.

Juhlavuoden hanketta ovat suunnitelleet F.E.Sillanpään seurasta Jussi Niinenmaa ja Tarja Hätönen, Hämeenkyrön kunnasta Antero Alenius, Pirkko Pilvinen, Liisa Mäntylä, Eero Norokorpi  ja Jouni Ovaska, Hämeenkyrö-Seurasta Esa Koivunen ja Vilja Pylsy.

Lisätietoja: F.E.Sillanpään seuran pj. Jussi Niinenmaa, p. 040 7322 996 ja FES125 suunnittelutoimikunnan jäsen Vilja Pylsy, p. 044 363 3344.


Vuonna 1980 Frans Eemil Sillanpään kunniaksi julkaistu postimerkki
Comments