Nähtävyydet

Töllinmäki

F. E. Sillanpään nuoruudenkoti ja esikoisteoksen syntypaikka sijaitsee Heinijärven kylässä osoitteessa Trossitie 270, 39100 Hämeenkyrö

Töllinmäki on vuonna 2017 avoinna  24.6. -13.8. lauantaisin ja sunnuntaisin sekä 24.7., 26.7., 27.7., 2.8. ja 3.8. klo 12-18. Poikkeuksena 12. ja 13.8 jolloin avoinna jo klo 10 lähtien. Katso Töllinmäen tiedot Museokompassista.


Myllykolu

Kirjailija F. E. Sillanpään syntymä- ja lapsuudenkoti Kierikkalan kylässä. Katso tarkemmin Myllykolun sivuilta: www.myllykolu.fi





Siljanpuisto

Pappilanjoen suulla Frantsilan Kehäkukan vieripuistikossa on Silja-veistos, johon kuvanveistäjä Hannele Kylänpää on ikuistanut Sillanpään Nuorena nukkuneen Silja Salmeluksen.

F. E. Sillanpään rintakuva

Kuvanveistäjä Heikki Niemisen F.E.Sillanpään rintakuva on sijoitettu F. E. Sillanpään lukion puistoon.


Haukijärven koulu

F. E. Sillanpää kävi kaksi vuotta Haukijärvellä kansakoulua ennen siirtymistään lyseoon Tampereelle. Vanhemmat, Miina ja Pransu muuttivat myöhemmin Haukijärvelle ja perustivat kaupan koulun läheisyyteen. Nykyisin kyläkoulun seinällä on Hannele Kylänpään suunnittelema Eemeli-reliefi Sillanpään kouluvuosien muistona. Vanhempien entisen kaupan pihalla on muistokivi.

Hämeenkyrön vanha hautausmaa

Vanhempiensa hautakiveksi F. E. Sillanpää valitsi Myllykolusta luonnonkiven, johon kaiverrettiin:
"Täsä-lepää-ne-mun-vanhempani-Miina (1848-1927) ja Pransu (1851-1920) Sillanpää. F.E.Sillanpää." Kirjailijan omaan hautamuistomerkkiin taiteilija Kalervo Kallio on kuvannut Nobel-kirjailija ja hänen ensimmäisen puolisonsa Siikrin.